graskeurmerklogo

Gras Keurmerk

graskeurmerklogo
grasbutton Keurmerk

grasbutton

Organisatie

grasbutton

Levend Landschap

grasbutton

Landschaps-stallen

grasbutton

Dierhouderij normering

bullet

De Een op het ei

bullet

Kippen-info

bullet

Ei-kwaliteiten

bullet Servicelijn
bullet Beurzen
 
 
 
   

 

   
 
 

LEVEND LANDSCHAP

 
 
 
 
 
 
 grasvarkens
 
  graskuikens
 

graskippen

STICHTING GRAS KEURMERK is in 1991 opgericht en komt voort uit het EKO-denken.
Toen al bleek, dat de doelstelling van EKO met de bijbehorende, zeer noodzakelijke hoge prijs om de produktie-kosten te kunnen dekken, voor de meeste mensen voorlopig niet haalbaar is. Dit heeft geleid tot een andere benadering die voor zeer veel mensen wél haalbaar is.

Het hart van het EKO-eisenpakket bestaat uit twee delen. Enerzijds "geen chemische toevoegingen" en anderzijds "afkomstig van diervriendelijke houderij".
Beiden zijn zeer belangrijk maar "leven" gaat voor.
De stichting geeft het dier voorrang boven het feit, of de landbouw nu meer of minder chemische toevoegingen gebruikt (overigens niet onbelangrijk)...
Wij vinden, dat landbouwdieren het recht hebben op buitenleven. Niet buiten op een betonnen uitloop, maar dagelijks gezond naar buiten in groene, onbespoten weiden.

NOOIT BUITEN
De meeste klanten in de winkel hebben er geen erg in, dat het vlees dat zij daar kopen, van dieren komt die tijdens hun leven nog nooit buiten zijn geweest.
De voorouders van deze dieren hebben echter tienduizenden jaren lang, dag in dag uit buiten geleefd. Daar zijn ze helemaal op gebouwd. De binnenhouderij van deze dieren is dan ook zeer ongezond.
Dit lijden van dieren is onacceptabel, zeker in een land als Nederland zeer onnodig, omdat tegenwoordig iedereen slechts centen (eieren) of dubbeltjes (vlees) meer hoeft te betalen voor een diervriendelijk product. Dus financieel zeer haalbaar...
De Nederlanders moeten zich schamen, dat ze dit in eigen land toestaan en ook de andere westerse landen zouden zich aangesproken moeten voelen.

BOOMGROEPEN
Ook boomgroepen moeten weer in de weiden terugkomen, zodat runderen, varkens en kippen kunnen schuilen tegen de felle zon, striemende regen en gure wind, zoals zij van nature in de afgelopen duizenden jaren deden. Bij DUURZAME LANDBOUW hoort een LEVEND LANDSCHAP.

Kies voor het GRAS KEURMERK, GRAS EIEREN, GRASVLEES EN GRASMELK en kom op voor die 400 miljoen landbouwdieren die in Nederland leven. Kies voor een LEVEND LANDSCHAP. Wilt u ook dat alle landbouwdieren in Nederland regelmatig naar buiten kunnen, steun dan Stichting Gras Keurmerk en wordt Grasburger. Stem op www.grasburger.nl.


TOON JE GROENE HART
Levend Landschap

©Stichting Gras Keurmerk, Postbus 110, 9530 AC Borger.
®©GrasKeurmerk / Gras / Gras / Grasvarkens / Graskippen / Graskuikens / Gras Rund / Graskalf / Grasdier / Grasvlees / Grasmelk / Gras Eijs / Grasmeisje / Grasaardappelen / Grasfruit / Grasappels zijn wettig gedeponeerde merken welke door Stichting Gras Keurmerk worden gecertificeerd.